Ayurvedisk Massage/ Thaiyogamassage

Ayurvedisk massageterapeut
Emma Gustafsson

Jag är utbildad ayurvedisk massageterapeut och certifierad ayurvedisk hälsorådgivare. Jag är också utbildad thaiyogamassör.

Ayurvedisk massage är djupt avslappnande och ges i ett varmt rum med varm sesamolja med långa, mjuka behagliga svep. Bra för dig som är stressad, frusen, stel eller bara vill ha en skön och avslappnande massage. Det finns också massage som är mer stimulerande och uppiggande.

Abhyanga – oljemassage

En mycket behaglig helkroppsmassage med lugna och svepande rörelser med relativt lätt tryck. Ges med varm olja som hjälper till att mjuka upp muskler och leder. Tack vare den varma oljan och värmen i rummet rensas kroppen från slaggprodukter. Massagen är djupt avslappnande för både kropp och sinne och lugnande för nervsystemet. Speciellt bra vid vataobalans ( frusen, stressad, stel) och på hösten och vintern, men passar alla.

Vishesh – oljemassage

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.

Garshan – torrmassage med råsidenvantar

Helkroppsmassage. Stimulerande på matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen. Ökar även fettförbränningen. Massagen följs av en inoljning/massage av hela kroppen med varm sesamolja. Går bra att kombinera med abhyanga för en mer avslappnande effekt. Bra vid kaphaobalans och på våren.

Garshan ges ej till gravida eller till underviktiga.

Marma

En behandling som ger djup avslappning och balansering av kropp och sinne. Stimulerar kroppens självläkningsprocess och ger livskraft. Det finns 107 marmapunkter på kroppen och under behandlingen kommer vissa punkter stimuleras med väldigt lätt beröring och speciellt utvalda eteriska oljor. Marmapunkter är där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig.
Kan med fördel ges tillsammans med abhyanga.

Thaiyogamassage

Thaiyogamassage är en djupgående helkroppsmassage som är en blandning av massage, yogastreching och akupressur på muskler och energilinjer. Jag använder mig av min egna kroppsvikt och av händer, fötter och knän när jag masserar. Massagen sker på en madrass på golvet utan olja och med kläder på. Thaiyogamassage är en massage som passar alla eftersom den anpassas efter klientens behov.
Ha gärna på dig mjuka, behagliga kläder och långärmad tröja och byxor.

Effekterna du kan få utav behandlingen:

  • Löser upp blockeringar i energilinjerna
  • Löser upp spänningar i muskler, nacke och axlar
  • Ger avslappning
  • Ger ökad smidighet
  • Ökar blodcirkulationen

Thaiyogamassage som har rötter i ayurvedisk filosofi har praktiserats i över 2500 år och kommer ursprungligen från Indien och har sedan spridits till Thailand genom Buddismen där den praktiserats av munkarna.

Jag är medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Boka tid

 

Betalning sker med Swish eller faktura.
Jag samarbetar med Epassi.

Välkommen!

Emma Gustafsson
emma@lillasicklakliniken.se

Besök gärna min hemsida via adress http://www.emmasayurveda.se/

 

Ayurvedisk Massageterapeut Emma Gustafsson