Klassisk massage och zonterapi i Nacka

Massagebehandlingar, Zonterapi, Kraniosakralterapi, Coaching och Qigong

Terapeut Monica Wickbom

Hej!
Jag flyttar min praktik Experi kropp & själ till Storängen i Nacka.
Efter drygt 7 år på Lilla Sicklakliniken är det dags att gå vidare.
Stor tack till alla härliga klienter.
Varma hälsningar
Monica

En bättre livskvalitet och välbefinnande i vardagen är vad jag vill förmedla till mina kunder. Det är fantastiskt när någon säger att värken är borta, att rörligheten ökat, att de är lugna, avspända eller börjat sova bättre!
Så se till att ge kropp och själ lite hjälp på vägen och nyttja kroppens fantastiska möjligheter till återhämtning och självläkning.

Det är viktigt att lyssna på kunden för att på så sätt försöka finna orsaken bakom besvären. Behandlingarna skräddarsys efter dina behov och önskemål, därför blir ingen behandling den andra lik.

Massagebehandlingar, Laser, RF, Vakuum och LED-ljus

Massagebehandling, en terapi som är bra för (nästan) alla.
I dag konstaterar forskare världen över att massage påverkar det autonoma (icke viljemässiga) nervsystemet, att hormoner som ger lugn frigörs, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar.

En kombination av massage och behandling som ger ett mer hållbart resultat.
En behaglig, effektiv och djupgående massagebehandling som är smärtfri, ger inga biverkningar och påskyndar cellernas och kroppens självläkning och återhämtning.

Används av elitidrottare för både Rehab och Prehab för snabbare läkning och återhämtning samt minskad skaderisk.

Laser – Läkningstiden för akuta skador reduceras med upp till 75 %. Ljuset gör att muskelcellerna ökar sin energiomsättning vilket leder till ökad genomblödning och avslappning. Laserterapins effekter är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande.
Radiofrekvens (0,8 MHz) – RF genererar en djup värme i vävnaden som ökar cirkulation, syre- och näringstillförsel i muskulaturen.
Vakuum – I kombination med RF ges en effektiv bindvävsmassage och ökat lymfflöde. En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet, cirkulation och välbefinnande. Bindväv/Fascia finns överallt i kroppen, omsluter muskler och inre organ, under huden, i senor, i blodkärl och mellan celler.
LED ljus terapi – Ger väldigt positiv effekt på kroppen. Ökad cirkulation som leder till att näring och syre lättare når ut till mjukdelar vilket stimulerar läkningen. Nervbanor, muskler och hud nås lättare av syre och näring samt att kroppens slaggprodukter lättare transporteras bort.

Zonterapi eller Refexologi

Zonterapi eller Refexologi som det också kallas är förmodligen en av de äldsta metoderna för självläkning av kroppen och bygger på de naturmedicinska teorierna om de kroppsliga sammanhangen och inte bara på att behandla symptomen.
Såväl de gamla Kineserna som Egyptierna och de Nordamerikanska indianerna masserade fötter men även händer, ansikte och öron i hälsobefrämjande syfte.

Att förbättra de utrensande organens förmåga och på så sätt få bort blockeringar, spänningar och besvär som sitter i andra delar i kroppen.
Enligt zonterapins filosofi representeras hela kroppen, med skelett, muskler och organ i olika reflexzoner på fötter, händer, ansikte, öron osv. Stimulerande tryck, massage, drag eller noppning på dessa områden ökar cirkulationen och löser upp spänningar och blockeringar i motsvarande kroppsdel och stärker kroppens egna läkningsprocesser.

Öronakupunktur

Öronakupunktur ”zonterapi i örat” ges med nålar eller små plåster med nålar, kulor eller frön på. Den är bra för avslappning, välbefinnande och lugn, för olika akuta och kroniska tillstånd som t ex. smärttillstånd. Förstärker och ger mer långvarig effekt av övriga behandlingar.

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi är en mjuk och varsam behandlingsmetod som är utvecklad från osteopatisk medicin. Kroppens muskulo-skelettala delar och dess samband med organ och vävnader assisteras till självkorrigering och läkning med hjälp av lätta handgrepp.

En fysisk/fysiologisk mekanik som omfattar skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation vilket i sin tur påverkar alla kroppsvävnader som muskler, leder, ryggkotor, organ.
Behandlingen syftar till att återställa balansen i kroppens inre system. Det ger i sin tur hela kroppen möjlighet till mer balans, att lugna ner systemen, leder till självkorrigering och självläkning.

Coaching

Coching i Självledarskap

Summan av våra upplevelser och erfarenheter leder till vår utveckling. Oavsett om det är en begränsande utveckling eller om det hjälper oss till självförverkligande.
Med hjälp av coaching kan vi omvandla vårt ”bagage” till erfarenheter som stärker oss istället för stjälper oss. Som hjälper oss att se förbi begränsningar, hinder och rädslor. Fram växer en ny glädje och kreativitet. En större självklarhet, självkänsla och självförtroende som gör att du vet vad du vill och hur du når dit!

Qigong

Medvetenhet och närvaro med övningar i rörelse, i stillhet och samtal i mindre grupp.
För att skapa ökad medvetenhet om och större närvaro i sin egen kropp jobbar vi med Zhineng Qigong rörelser, teori och meditation

I mån av tid även rörelser från Bones for Life för mer intelligent rörelsemönster och ökat rörelseomfång (anpassade rörelser från Feldenkrais)

Betalning sker med swish eller kort via iZettle men också friskvård via Wellnet, Actiway och E-passi tas emot.
Alla priser inkluderar 25 % moms.

Återbud
Av respekt och hänsyn till alla inblandade är det viktigt att lämna återbud när du inte kan komma på avtalad tid.
Avbokning / ombokning ska ske senast dagen före – i annat fall debiteras hel
kostnad.

Läs mer om behandlingarna och boka tid här:

Boka tid

Besök gärna min hemsida www.experikroppsterapi.se

Varmt välkommen!
Monica Wickbom

monica@lillasicklakliniken.se 

Massage, Zonterapi, Laser & Kraniosakralterapi