Klassisk massage och zonterapi i Nacka

Klassisk/Terapeutisk massage, Zonterapi, Laser & Kraniosakralterapi

Terapeut Monica Wickbom

En bättre livskvalitet och välbefinnande i vardagen är vad jag vill förmedla till mina kunder. Det är fantastiskt när någon säger att värken är borta, att rörligheten ökat, att de är lugna, avspända eller börjat sova bättre! För ett antal år sedan valde jag en ny inriktning i livet och började jag på Axelsons. Sedan dess har jag fortsatt lära mig mer om kroppens fantastiska möjligheter till återhämtning och självläkning. Jag anser det är viktigt att lyssna på kunden för att på så sätt försöka finna orsaken bakom besvären.

Behandlingarna skräddarsys efter dina behov och önskemål, därför blir ingen behandling den andra lik.

Massage / Laser / Zonterapi / Kraniosakral terapi

Massageen behandling som är bra för (nästan) alla.

Musklerna bearbetas manuellt med händerna och idag konstaterar forskare världen över att massage påverkar det autonoma (icke viljemässiga) nervsystemet, att hormoner som ger lugn frigörs, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar.

Laser

Laser används både i kombination med massagebehandling men också som enskild behandling.  En laserbehandling är helt smärtfri, ger inga biverkningar och påskyndar cellernas och kroppens självläkning.
Läkningstiden för akuta skador reduceras med upp till 75 %.Laserterapins effekter är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande.

Zonterapi eller Refexologi

Zonterapi eller Refexologi som det också kallas är förmodligen en av de äldsta metoderna för självläkning av kroppen och bygger på de naturmedicinska teorierna om de kroppsliga sammanhangen och inte bara på att behandla symptomen.
Såväl de gamla Kineserna som Egyptierna och de Nordamerikanska indianerna masserade fötter men även händer, ansikte och öron i hälsobefrämjande syfte.

Att förbättra de utrensande organens förmåga och på så sätt få bort blockeringar, spänningar och besvär som sitter i andra delar i kroppen.
Enligt zonterapins filosofi representeras hela kroppen, med skelett, muskler och organ i olika reflexzoner på fötter, händer, ansikte, öron osv. Stimulerande tryck, massage, drag eller noppning på dessa områden ökar cirkulationen och löser upp spänningar och blockeringar i motsvarande kroppsdel och stärker kroppens egna läkningsprocesser.

Öronakupunktur

Öronakupunktur ”zonterapi i örat” ges med nålar eller små plåster med nålar, kulor eller frön på.Öronakupunkturen är bra för avslappning, välbefinnande och lugn, för olika akuta och kroniska tillstånd som t ex. smärttillstånd. Förstärker och ger mer långvarig effekt av övriga behandlingar.

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi är en mjuk och varsam behandlingsmetod som är utvecklad från osteopatisk medicin. Kroppens muskulo-skelettala delar och dess samband med organ och vävnader assisteras till självkorrigering och läkning med hjälp av lätta handgrepp.
En fysisk/fysiologisk mekanik som omfattar skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation vilket i sin tur påverkar alla kroppsvävnader som muskler, leder, ryggkotor, organ.
Behandlingen syftar till att återställa balansen i kroppens inre system. Det ger i sin tur hela kroppen möjlighet till mer balans, att lugna ner systemen, leda till självkorrigering och självläkning.

Magic Pot – RF, Vakuum och LED-ljus

En kombination av behandling som ger ett mer hållbart resultat och en mindre smärtsam behandling!
En behaglig, effektiv och djupgående massagebehandling.
Används av elitidrottare för både Rehab och Prehab för snabbare läkning och återhämtning samt minskad skaderisk.

Radiofrekvens (0,8 MHz) – RF genererar en djup värme i vävnaden som ökar cirkulation, syre- och näringstillförsel i muskulaturen.

Vakuum – I kombination med RF ges en effektiv bindvävsmassage och ökat lymfflöde. En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet, cirkulation och välbefinnande. Bindväv/Fascia finns överallt i kroppen, omsluter muskler och inre organ, under huden, i senor, i blodkärl och mellan celler.

LED ljus terapi – Ger väldigt positiv effekt på kroppen. Ökad cirkulation som leder till att näring och syre lättare når ut till mjukdelar vilket stimulerar läkningen. Nervbanor, muskler och hud nås lättare av syre och näring samt att kroppens slaggprodukter lättare transporteras bort.

Betalning sker kontant, med kort eller med Friskvårdscheckar vid behandlingstillfället.

Alla priser inkluderar 25 % moms.

    

Återbud
Av respekt och hänsyn till alla inblandade är det viktigt att lämna återbud när du
inte kan komma på avtalad tid.

Avbokning / ombokning ska ske senast dagen före – i annat fall debiteras hel
kostnad.

Frågor?

Välkommen att höra av dig på SMS eller mail om du har frågor eller vill boka tid! Läs gärna mer på www.massageochzonterapi.se

Utbildningar och kurser

  • Diplomerad Kraniosakral terapeut Bröderna Tranbergs Institut
  • Diplomerad Massageterapeut Hälsoteket / Certifierad Massör av Svenska Branschrådet
  • Diplomerad Zonterapeut Axelsons Gymnastiska Institut (även hjälplärare 2009-10)
  • Medicinsk Introduktion 30 hp på Uppsala Universitet 2007
  • Öronakupunktur steg II hos Henrik Hellberg (zonterapilärare på Axelsons)
  • Ansiktszonterapi steg I & II hos Lisa Tallroth, NNC Nordiskt Näringscenter
  • Laser av Svenska Laseragenturen på Axelsons Gymnastiska Institut

Varmt välkommen!

Monica Wickbom
monica@lillasicklakliniken.se Boka tid

Besök gärna min hemsida via adress www.massageochzonterapi.se

Friskvårdschecken

Massage, Zonterapi, Laser & Kraniosakralterapi